Yalıtım Boyaları Nelerdir?

Yalıtım Boyaları Nelerdir?

Yaşam alanlarını yaşanabilir hale getirmek istiyorsanız ısı kaybına ve dış etkilerin ortam olumsuz etkilemesi adına gerekli önlemler alınmalıdır. İç mekanlardaki ısı seviyesinin korunması ve her türlü sıcaklık koşulunda uygun ortamın sağlanması için ısı yalıtım önlemleri almanız gerekiyor.

Isı yalıtım önlemleri için birçok malzeme kullanabilirsiniz. Birçok ısı yalıtım malzemesine ek olarak duvarlara uyguladığınız boyalar da bu özellikte olabilir.

Isı yalıtım boyası, iç mekanlarda ısı yalıtımı konusunda önlem almanızı sağlayacak özelliklere sahip boyalardır. Daha yaşanabilir ve nitelikli yaşam alanları için yalıtım boyaları tercih edebilirsiniz.

Yalıtımlı iç cephe boyası seçenekleri için Mila Color ürünlerini inceleyin ve ihtiyacınız olan ürüne hemen karar verin. Her bütçeye ve ihtiyaca olan ürünler koleksiyonumuzda bulunuyor.

Yalıtım Boyası Çeşitleri Nelerdir?

İnşaat sektöründe yapılarda ısı yalıtımı çok önemlidir. Isı yalıtımı sağlamak için kullanabileceğiniz birçok ürün bulunuyor. Bunlardan biri de yalıtımlı iç cephe boyası olmaktadır. Bu ürünler ısı, su ve enerji açısından tasarruf elde etmenizi sağlar.

Isı yalıtım boyaları istiyorsanız farklı özelliklere sahip birçok ürünü Mila Color güvencesi ile satın alabilirsiniz. Her türlü ihtiyaç ve talebe uygun ısı yalıtım boyalarını sizin için en uygun fiyatlarla satışa sunuyoruz.

İç cephe yalıtım boyası çeşitleri farklı özellikler, renkler ve içeriklerde üretiliyor. Yaşam alanlarınızı koruma altına almak ve enerji tasarrufu sağlamak için hemen koleksiyonumuzda yer alan ürünlerden birini seçebilirsiniz.

İç Cephe Yalıtım Boyası Nedir?

İç Cephe Yalıtım Boyası Nedir?

Isı Yalıtım Boyası

İç mekanlarda özellikle su, sıcaklık karşısında dayanım göstermesi ve enerji tasarrufu sağlaması için iç cephe ısı yalıtım boyası uygulayabilirsiniz. Bu boyalar güçlü içerikleri sayesinde ortamın sıcaklığının her zaman aynı koşullarda kalmasını sağlar.

Sıcak bir yaz gününde ısı yalıtım boyası olan bir mekanda ortam daha serin olur. Yüksek sıcaklıklar kapalı mekanları olumsuz etkilemez. Aynı zamanda kış aylarında sıcaklık seviyesinin yeterli olması ısı yalıtım boyaları sayesinde olur. Soğuk havalarda içerideki sıcaklığı korur ve olumsuz yaşam koşullarının önüne geçer.

Mila Color çeşitli deneylerle kanıtlanmış %45’e kadar ısı ve enerji alanında tasarruf etmenizi sağlar. İhtiyacınız olan ürünü satın almak için hemen ürünlerimizi inceleyin ve aradığınız ürüne karar verin.

Yalıtım Boyası Özellikleri

Isı yalıtım boyası özellikleri de dikkate alınmalıdır. Öncelikle bu ürünler yüksek alkali direnci bulunan mikro kürecikler barındırır. Bu sayede hem iç hem de dış mekanlarda yalıtım sağlar.  Son derece uzun ömürlü bir üründür.

Isı yalıtımlı boya %45’e kadar ısı ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. Bu ürün yapılan deneyler karşısında dayanım oranı ortaya çıkmıştır. Mila Color ısı yalıtım boyaları aynı zamanda antibakteriyel bir üründür. 

Antibakteriyel ısı yalıtım boyası uyguladığınızda yüzeyde bakteri ve küf oluşmaz. Bu sayede her zaman sağlıklı ve çevre dostu bir ürün olarak kullanılabilir.

Isı yalıtım boyasının içeriğinde silikon takviyesi bulunmaktadır.  Silikonlu ısı yalıtım boyası bu özelliği sayesinde su geçirgenliğine karşı yüksek dayanım gösterir.  Aynı zamanda üzerinde kir ve lekeler oluştuğunda temizliği çok kolay olur.

Ev içi ısı yalıtım boyası yüksek örtücülük gücü barındırır. Bu sayede 2 kat uygulamada en estetik ve kusursuz uygulamaları ortaya çıkarabilirsiniz. Çeşitli olumsuzluklar karşısında hiçbir şekilde çatlama ve dökülme gibi durumlar yaşanmaz. Bu özelliği ile uzun ömürlü bir boya türüdür.

Isı yalıtım boyasının içinde kanserojen madde bulunuyor. Bu özelliği hem sağlık hem de çevreye karşı zararsız olmasını sağlar. Aynı zamanda farklı renk seçenekleriyle satışa sunulmaktadır.

Isı yalıtım boyalarının diğer bir özelliği solmamasıdır. Ek olarak hava kirliliği, güneş ışınları, sürtünme ve darbe gibi olumsuz koşullara karşı dayanım gösterir. Su ile birlikte ses yalıtım özelliği de bulunur. 

Bütçenize uygun ve kaliteli bir ısı yalıtım sıvası arıyorsanız Mila Color farkıyla istediğiniz ürünü hemen satın alabilirsiniz.

Yalıtım Boyası Faydaları

Isı yalıtım boyası bir yapının hem iç hem de dış cephelerinde kullanılabilir. Bu ürün öncelikle enerji verimliliği elde etmenizi sağlar. Faturalarınızdan tasarruf etmenizi sağlar ve iç mekanlardaki enerji harcama oranını en aza indirir.

Soğuk havalarda dışarıda sıcak havalarda ise içeride sıcaklık tutarak mevsim koşullarının olumsuz etkisine karşı etki gösterir.  İklimlendirme, ısıtma ve soğutma maliyetlerini azaltmada etkili bir boyadır.

İç cephe izolasyon boyası aynı zamanda su yalıtımı açısından da avantaj sağlar. Suyun bina yüzeyine nüfuz etmesini engeller. Bu sayede rutubet, küf ve çürüme gibi olumsuz durumların önüne geçer. Yağmur, ar ve nem gibi olumsuz etmenlerin duvarlara zarar vermesini önler. Bu sayede binanın ömrünü uzatarak bakım maliyetlerini de düşürme avantajı bulunur.

Yalıtım boyası faydaları arasında çevre dostu olması da vardır.  İçinde toksik kimyasallar yoktur ve asla çevreye zarar vermez. İnsan sağlığına zararı olmadığı gibi sürdürülebilir bir üründür. Boyada düşük VOC değeri olduğu için iç mekanlarda hava kalitesine olumlu katkı sağlar. 

Mila Color ısı yalıtımlı iç cephe boyası aynı zamanda geniş renk seçenekleriyle satışa sunulur. Dayanıklı bu boya uzun yıllar boyunca yaşam alanlarında estetik görünümü korumaktadır. Çevre dostu bu ürün binalarda bakım maliyetini azaltır, estetik bir ortam yaratır ve çevre dostu yapısıyla ferah bir ortam oluşturmayı sağlar.

Isı Yalıtım Boyası Nedir?

Isı yalıtım boyası, boyanın uygulandığı yüzeyde soğuk ve sıcak havaya karşı yalıtım ve koruma sağlar. Bu boyaların en önemli özellikleri içinde hava kabarcığı ve termal yansıtıcı pigmentler olmasıdır. Bu sayede ısıyı yansıtır ve emer. Bu sayede yüzeyde ortaya çıkan sıcaklık değişimlerine karşı etkili olur. Soğuk hava ya da sıcak hava etkisi yüzeyde ve mekanda görülmez.

Yalıtım Boyası Tercihinde Neleri Dikkate Almak Gerek?

Isı yalıtım boyası seçerken öncelikle boyanın kaliteli olmasına dikkat edin. Daha sonra ısı yalıtımı sağlanacak yüzeye bakın ve boyanın yeterli özellikleri karşılaması gerektiğini unutmayın. Kaliteli bir ısı yalıtım boyası seçin ve renk tercihlerinizi de ortama göre yapın.  İç mekanlarda iç cephe boyası, dış mekanlar için de ısı yalıtım dış cephe boyası seçmeyi unutmayın.

Kaliteli Isı Yalıtım Boyalarının Özellikleri Nedir?

Kaliteli ısı yalıtım boyası özellikleri arasında öncelikle ısı ve nem yalıtımı sağlamasıdır. Bir boya ne kadar kaliteli içeriğe sahipse o kadar koruyucu olur. Aynı zamanda boyanın kapatıcılığı yüksek olmalı ve bu sayede az kat uygulamasında dahi estetik görünüm sağlamalıdır. Son olarak boyanın küf ve neme karşı dayanım göstermesi gerekiyor. Nemli ortam ısı kaybına yol açar ve bu nedenle ısı yalıtımı ile nem dayanımı yakından ilişkilidir.

Isı Yalıtım Boyası İşe Yarıyor mu?

Isı yalıtımlı boya uygulandığı yüzeyde nem tutması ve neme bağlı küf oluşumunu önler. Aynı zamanda işçilik maliyetini de azaltır. Bu boyalar uygulandığı yüzeyde uyguladığınız kat sayısına göre %40’a varan enerji tasarrufu sağlamaktadır. Yalıtım boyaları kaliteli olursa ve yeterli sayıda kat uygulanırsa ısı yalıtımına katkı sağlar. Ancak tek başına maksimum ısı yalıtımı sağlamaz.

Isı Yalıtım Boyası Ne Kadar Alanı Boyar?

Isı yalıtım boyasının boyadığı alan boyanın kalitesine, uygulama başarısına, rulo gibi ekipmanların kalitesine göre değişir.  Öncelikle maksimum alan boyaması için rulo bastırmadan ve yavaş dokunuşlarla uygulanmalıdır. Bir rulodaki malzeme yukarıdan aşağıya doğru uygularsanız ortalama 70-90 cm’lik bir alanı boyamayı sağlar. Bunu dikkate alarak ne kadar boya gider sorusuna cevap verebilirsiniz.

Isı Yalıtım Boyalarının Temizliği Nasıl Yapılır?

Termal boya olarak da bilinen ısı yalıtım boyası temizliği de doğru şekilde yapılmalıdır. Temizlik doğru yapılırsa boya her zaman ısı yalıtım gücünü korumaya devam eder. Isı yalıtım boyasının olduğu yüzey öncelikle düzenli olarak temizlenmelidir. Duvarda ortaya çıkan lekeleri temizleyecekseniz hafif bir temizleyici kullanabilirsiniz. Aynı zamanda sabunlu su da işinize yarayacaktır.

Lekeleri silmek için yumuşak bir bez ya da sünger kullanabilir ve nazik bir şekilde silme işlemini hafif hareketlerle yapabilirsiniz. Lekenin türüne göre  yağ bazlı lekelerde deterjan, su bazlı lekelerde sirke çözeltisinden yararlanabilirsiniz.

Isı Yalıtım Boyası Nasıl Hazırlanır?

Isı yalıtım boyası uygulama öncesinde hazırlama işlemini yapmanız gerekiyor. Öncelikle boyanın belirli bir düzeyde inceltilmesi gerekiyor. Boyayı uygulamaya başlamadan evvel boyanın kutusunu açın ve bir çubuk yardımıyla iyice karıştırmayı unutmayın.

Daha sonra zeminin durumunu dikkate alarak %20-50 oranları arasında su katarak inceltmelisiniz. Bunu ilk kat için yapmalısınız. Daha sonra son katı uygularken daha kapatıcı olması adına %10 oranında bir su ile inceltme yapmalısınız.

Bir kattaki tüm boyanın aynı oranda inceltilmesi gerekir. Bunu yapmazsanız ton farkları oluşabilir ve duvarda dalgalanmalar görülebilir. Aynı zamanda her kat için ihtiyacınız olan boyayı başka bir kaba koyarak orada inceltme yapmalısınız.

Isı Yalıtım Boyası Nasıl Uygulanır?

Isı yalıtım boyası uygulamak istiyorsanız öncelikle belirli işlemler yapmanız gerekiyor. İlk olarak boya uygulaması için gerekli olan malzemelere sahip olduğunuzdan emin olun. Daha sonra ortamın boya uygulaması için hazır hale getirilmesi gerekiyor.

Bunun için eşyalar varsa bir kenara koyarak üzerini bir naylon ile örtün ya da eşyaları alandan dışarı çıkarın. Daha sonra duvarda lekeler varsa bu lekeleri temizleyin. Duvardaki kir, toz ve lekeleri bir süpürge ile temizleyebilirsiniz. Daha sonra nemli bir bez kullanarak hemen lekeleri silebilirsiniz. 

Duvarda bulunan delikleri, şekil bozukluklarını ve yamuklukları zımpara ve macun gibi ürünler kullanarak giderin. Duvarı pürüzsüz hale getirdiğinizden emin olun. Daha sonra priz ve tavan birleşim noktalarında boya karışmaması için maskeleme bandı kullanarak koruma önlemleri alın.

Koruma önlemleri aldıktan sonra hemen astar uygulaması yapın. Bu uygulama alttaki boyayı ve lekeleri kapatmak için yapılan hazırlık boya uygulamasıdır. Bu uygulamayı yaparken astarlama işlemine uygun hazırlık yapmalı ve yüzeyin pürüzsüz olduğundan emin olmak gerekir.

Astar boyasını uyguladıktan sonra ilk kat boyanızı yapabilirsiniz. Boya işlemini yaparken geniş alanları rulo, köşe noktaları ve detaylı işlemleri de uygun bir fırça ile yapabilirsiniz. İlk kat boyada inceltme işlemi için daha fazla boya kullanmalısınız. İlk kat uygulamayı yaptıktan sonra ortamın durumuna göre 1-3 saat arasında kurumasını bekleyin.

Kuruma işlemi sonrasında ikinci kat uygulamasını yine aynı şekilde yapın. Bu işlemi son kat olarak yapacaksanız inceltme için %10 oranında su kullanın.  Son kat uygulamasını yaptıktan sonra boyanın 48 saat süre boyunca kurumasını bekleyin. Bu işlem sonunda artık alanı kullanmaya başlayabilirsiniz. Isı yalıtım boyaları bu süre sonunda artık yüzeyde tam koruma sağlar.

Dış Cephe Yalıtım Boyası Nedir?

Dış Cephe Yalıtım Boyası Nedir?

Isı Yalıtım Boyası İşe Yarıyor mu?

Yaşam alanlarınızda enerji tasarrufu elde etmek ve ortama dışarıdan hava koşullarının girmesini engellemek için izolasyon malzemeleri kullanırsınız. Bunun için kullanabileceğiniz boyalardan biri de ısı yalıtım boyası olacaktır. Yaşam alanlarında diğer izolasyon malzemeleri ile birlikte ısı yalıtım boyalarını kullanabilirsiniz. Bu boyalar kanıtlanmış olarak %40 oranına kadar ısı ve enerji yalıtımı sağlar.

Isı yalıtım boyalarının işe yaraması için doğru şekilde uygulanması gerekiyor. Bu boya yaz aylarında sıcak havanın, kış aylarında da soğuk havanın içeri girmesine engel olur. Bu nedenle de ürünün mutlaka doğru şekilde uygulanması gerekir. Özetle ısı yalıtım boyaları her zaman işe yarayacak ürünlerdir.

Isı Yalıtım Boyası Nasıl Saklanır?

Isı yalıtımlı boyanın saklama koşulları da çok önemlidir. Öncelikle boyayı kullanmadığınız zamanlarda mutlaka ambalajı açmadan saklamalısınız. Boyanın bulunacağı ortam öncelikle oda sıcaklığı olmalıdır. Oda sıcaklığında karanlık bir ortamda saklamanız gerekiyor.

Boyanın ambalajını açmadan serin, kuru ve dondan koruyarak 2 yıla kadar saklayabilirsiniz. Boyanın güneş ışınlarına ve don olaylarına maruz kalması halinde bozulması olasıdır. Bu nedenle mutlaka uygun sıcaklıkta gölge bir alanda saklayın.

Boyayı kullanmaya başladıktan sonra hemen kalan kısmını tekrar kullanmak için kapağı kapatın. Az miktarda kaldıysa başka bir kaba geçirerek kapağını kapatıp aynı koşullarda saklamaya devam edebilirsiniz.

Isı Yalıtım Boyası Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Isı yalıtım boyasını gaz, duman, buhar ya da aerosol çıktığında temas etmemeniz gerekiyor. aynı zamanda boyayı uygularken koruyucu bir eldiven kullanmanızı önermekteyiz. Boyanın uygulama anı, öncesi ya da sonrasında gözlerle ve ciltle temas etmemesi gerekiyor. Ek olarak çocukların erişim sağlayamayacağı gibi muhafaza etmeniz gerekiyor.

Boyanın yutulması gibi durumlarda mutlaka bir doktora başvurarak ambalajını veya etiketini göstermeyi unutmayın. Isı yalıtım boyasını yaparken boyanın kurumaması için ihtiyacınız kadar alın ve bittikten sonra tekrar kullanmak için belirli bir oranda alın.

Isı Yalıtım Boyası Fiyatları 

Yaşam alanlarınızda ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu elde etmek istiyorsanız öncelikle ısı yalıtım boyalarından yararlanabilirsiniz. İç cephelerde boyama işlemi yapacaksanız ve tercihiniz ısı yalıtım boyaları olacaksa maliyet biraz daha yüksek olacaktır. Isı yalıtım boyası fiyatları diğer boya türlerine göre biraz daha yüksek tutarlarda oluyor. Mila Boya sizlere en uygun fiyatlarla en kaliteli iç cephe ısı yalıtım boyalarını sunuyor.

Boyalar farklı miktar seçenekleri ile satışa sunuluyor. İhtiyacınızı karşılayacak litrede boyayı bulun ve hemen iç cephe ısı yalıtım boyası fiyatları hakkında bilgi alın. Daha sonra boya siparişi verebilir ve hemen boyanızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Mila Color sizlere her zaman en kaliteli izolasyon malzemelerini sunuyor. Bu süreçte uygun bir tavan boyası da sipariş edebilirsiniz.

Ürünlerimizle ilgili fiyat teklifi almak istermisiniz ?