İtalyan Boya Nedir?

İtalyan Boya Nedir?

İtalyan Boya Nedir?

İtalyan boya, dekoratif amaçlı uygulayabileceğiniz ve oldukça estetik sonuçlar alacağınız özel boya türleridir. Yaşam alanlarınızda çeşitli dekoratif alanlar yaratmak istiyorsanız seçmeniz gereken boya türü İtalyan boyalar olacaktır.

Zengin desen çeşitliliğine sahip bu boyalar genel olarak doğal içeriklerden meydana gelmektedir. Bu boyalar daha çok iç mekanlarda kullanılmaya uygundur.  Duvar ve tavanlara çok çeşitli doku, desen ve efektler kazandırmanıza olanak tanırlar.

Yaşam alanlarınızı yeni baştan yaratmak istiyorsanız İtalyan boya desenleri ile bunu başarabilirsiniz. İlgili boyalar yaşam alanlarının yeni baştan yaratılmasında çok etkili ürünlerdir.  Duvarda özgün bir desen oluşturmak veya tavanda göz alıcı bir detay eklemek gibi amaçlarınız varsa İtalyan boyalar ile bunu başarabilirsiniz.

Geçmişte duvar ve tavanlarda çeşitli doku ve desenler oluşturmak için duvar boyaları ve dekoratif sıvalar kullanılıyordu. Ancak boya teknolojileri alanındaki gelişmeler ile birlikte günümüzde İtalyan boyalar ortaya çıktı ve yaşam alanlarında desenler yaratmak çok kolay bir işlem haline geldi.

İhtiyacınız olan her türlü İtalyan boyasını Mila Boya güvencesi ile hemen satın alabilirsiniz.

İtalyan Boyanın Özellikleri Nelerdir?

Diğer boya çeşitleri ile karşılaştırıldığında İtalyan boyası çok farklı özelliklere sahiptir. Yaşam alanlarınıza yeni bir desen yaratmak ve estetik uygulamaları hayata geçirmek için bu boyaları kullanabilirsiniz.

Son yıllarda özgün stiller oluşturmak isteyenlerin tercihi olan İtalyan boyası özellikleri şöyledir;

Zengin Doku Çeşitliliği

İtalyan boyaların en önemli özelliği standart duvar boyası ve tavan boyalarına göre daha fazla dokusal derinliğe ve karaktere sahip olmasıdır. Çok farklı doku düzeylerini sizlere vaat eden bu boyalar yaşam alanlarınızda estetik, sıra dışı ve zamana meydan okuyan görünüm yaratmanızı sağlar.

Doğal Bileşen İçerikler

İtalyan boyaların önemli bir bölümü doğal malzemelerden oluşan bir içeriğe sahiptir. Bu boyaların farklı modellerinde kireç ve mermer tozu gibi içerikler bulunuyor. Aynı zamanda renkleri ortaya çıkartmak için doğal pigmentler kullanılıyor.

Özgün ve Kreatif Efektler

Mila Boya olarak satışa sunduğumuz Cosmo, Sart, Betonup, Prisma, Fames ve Amber gibi farklı İtalyan boya türlerinde çok özgün ve kreatif efektler elde edebilirsiniz. Özel yapıları sayesinde bu boyalar farklı boyama tekniklerinde fark yaratacak efektler elde etmenize olanak tanıyor.

Yüksek Dayanım

Dekoratif İtalyan boya modellerinin en önemli özelliklerinden biri dayanıklılığının yüksek olması ve çok uzun ömürlü olmasıdır. Doğru şekilde bakım yaparsanız ve korursanız uzun yıllar boyunca oluşturduğunuz görünüm ilk günkü kalitesiyle korunacaktır.  Kaliteli uygulama, bakım ve koruma ile renk ve dokular uzun yıllar tazeliğini ve kalitesini yitirmez.

Lüks ve Estetik Yaşam Alanları

İtalyan boya modellerini kullandığınız en sıradan yaşam alanları dahi lüks ve estetik mekanlara dönüşebilir.  Dekoratif boya türü olan İtalyan boyalar sayesinde birçok zengin efekt elde edebilirsiniz.  Lüks otel, restoran, AVM, plaza ve bina gibi yaşam alanlarında İtalyan boyalar kullanılıyor ve modern yaşam alanları oluşturmada önemli pay sahibi oluyorlar.

Çevre Dostu İçerik

İtalyan boyaların doğal bileşenlere sahip olduğundan söz etmiştik. Bu boyalar düşük VOC içeriği bulunan ürünlerdir. Bu nedenle de iç mekanlarda hava kalitesini olumsuz etkilemeyen ürünlerdir. Üstelik çevreye bir zararı yoktur ve insan sağlığını da olumsuz etkilemezler. Canlı ve çevre dostu bir boya türüdür.

İtalyan boyalar estetik özelliklerinin yanında fonksiyonel boya türleri olarak da görülebilir.  İtalyan boyaların kullanıldığı yüzeyler nem ve küfe karşı yüksek dayanım gösterir.  Aynı zamanda bakımı kolaydır ve uzun süre o şekilde kalabilir. Uygulama sürecinde efekt türüne göre uzmanlık gerektirirler.

İtalyan Boya Nerede Kullanılır?

İtalyan boya uygulaması birçok farklı yaşam alanında kullanılmaktadır.  Dekoratif ve stil amaçlı her türlü dekorasyon alanında iç ve dış mekanlarda İtalyan boyaları kullanabilirsiniz. Bu ürünlerin çok geniş bir kullanım alanı bulunur.

 En yaygın İtalyan boya kullanım alanları şu şekildedir;

  • Kafe, restoran, lokanta, kantin ve çay bahçesi gibi alanlarda tercih edilebilir. Tematik mekanlar yaratmak için bu yerlerde uygun bir boya türüdür.
  • Hastane koridoru, çocuk hastalıkları bölümü, muayene odası, hastane odaları gibi hastane için çeşitli alanlarda kullanılabilir.
  • Disco, club, kulis, tiyatro sahnesi, bar gibi eğlence mekanlarında renkli dekoratif ve özgün uygulamalarda tercih edilebilir.
  • Büyük binalar, villalar, müstakil evler, yazlık evler ve butik otellerde iç ve dış mekanlara uygundur.
  • Evinizde televizyon arkası, şömine, tablo çevresi, çocuk oyun duvar alanı gibi belirli alanlarda bu bölümü vurgulamak için uygulanabilir. Ayrıca yemek odası ve yatak odası gibi alanlarda da tercih edilebilir.
  • Çocuk odası, çocuk oyun odası ve alanı gibi bölümlerde eğlenceli ve canlı dekoratif alanlar yaratmada tercih edilebilir.
  • Okullarda kütüphane, okuma sınıfı, resim atölyesi, iş eğitimi alanları, el işi atölyeleri, etüt sınıfı, uyku alanı, müzik sınıfı gibi etkinlik alanlarında tercih edilebilir.
  • Ana okullarında odalarda, sınıflarda ve koridorlarda kullanmaya uygundur.
  • Dershane ve kütüphane gibi alanlarda sade dekorlar yaratmak için tercih edilebilir.
  •  Okullarda dış cephe, bahçe duvarları gibi alanları çekici ve eğlenceli hale getirmek için çeşitli çizim işlemlerinde tercih edilebilir.
  • Alışveriş merkezlerinde, ofislerde, iş yerlerinde ve çocukların bulunacağı kurumlarda iç ve dış mekanlara uygundur.
  • Ofislerde modern ve klasik ortamlar yaratmayı sağlar. Lobi, toplantı odası ve genel çalışma alanlarında uygulanabilir.
  • Otel ve konaklama mekanlarında lobi, restoran ve SPA gibi özel alanlarda lüks ve konforlu bir deneyim sunmak adına uygulanabilir.
  • Butik ve mağazalarda satış alanlarını çekici hale getirmede tercih edilebilir.
  • Sinema ve tiyatro salonlarında sahne arkası, dinlenme alanı gibi bölümlerde sanatsal atmosfer yaratmada tercih edilebilir.
  • Sanat galerisi ve müze gibi kültürel alanlarda sergi bölümünü estetik hale getirmede kullanılabilir.
  • SPA ve güzellik merkezlerinde rahat, lüks ve ferah bir atmosfer yaratmada etkilidir.
  • Tarihi yapılarda restorasyon esnasında orijinal dokuya uygun olarak tercih edilebilir.

Sizlerin ihtiyaçlarına göre İtalyan boya kullanım alanları değişiklik gösterebilir.

İtalyan Boya Nasıl Uygulanır?

İtalyan boya uygulaması için bazı aşamaları izlemeniz gerekiyor. İtalyan boya renkleri belirlendikten sonra ürünü kullanmak için gerekli adımları izlemelisiniz.

  • Adım Hazırlık

İtalyan boyanın etkili uygulanabilmesi için yüzeyin temiz, kuru olması ve pürüzsüz hale getirilmesi gerekiyor.  Duvarda delik, çatlak ve kabarma gibi kusurlar öncelikle giderilir. Alçı ve macun ile bu kusurlar örtülebilir. Duvarda bulunan kir, toz ve yağ gibi olumsuz kirlilikler için gerekli temizlik işlemleri yapılmalıdır.

  • Adım Astar 

İtalyan boya desenler sorunsuz yapılması için duvardaki emiciliği dengelemek gerekiyor. Boyanın yüzeye iyi tutunması ve renk tonunun duvara eşit dağılması için astar uygulaması yapılmalıdır.  Astar uygulaması sonrasında kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra İtalyan boyanın ilk katını uygulayabilirsiniz. 

  • Adım İlk Kat Boya

Boya uygulaması yaparken öncelikle temel rengi eşit şekilde duvara dağıtmanız gerekiyor. İlk kat uygulamasında temel amaç diğer katlar için doğru bir zemin ortaya çıkarmak olacak. Daha sonra belirtilen süre kadar ilk kat boyanın kurumasını beklemeniz gerekiyor.

  • Adım Dekoratif Efekt 

Temel boyadan sonra yapacağınız efekte uygun olacak dekoratif boya uygulamasına geçiş yapılır. Bu bölümde sünger, fırça ve spatula gibi araçlarla uygun efektler verilebilir.  Yapacağınız efekt özelinde sürme, damlatma, vurma veya sıvama tekniklerini kullanabilirsiniz.

  • Adım Kuruma

İtalyan boyası ile dekoratif bir uygulama sonrasında kurumaya bırakılmalıdır. Kuruma süresi size belirtilen kadar olacaktır. Kuruma türü boya türü, kullanım amacı ve uygulama yapılan ortamın şartlarına göre değişiklik gösterebilir.

  • Adım Koruma Cilası

Dekoratif uygulamalarda yüzeyde daha dayanıklı sonuçlar almak ve boyanın ömrünü uzatmak adına koruyucu cila uygulaması yapılabilir. Burada hassas nokta cilanın boyanın üzerine çok ince bir tabaka şeklinde uygulanmasıdır. Boya tamamen kuruduktan sonra artık kullanım söz konusu olabilir.

İtalyan dekoratif boyası uygulamasında doğru adımları izleyin ve kaliteli Mila Boya ürünlerini tercih edin. Daha sonra yaşam alanlarınıza estetik ve yenilikçi bir hava katın. Ürünlerimizi inceleyin ve hemen ihtiyacınız olan seçeneğe karar verin.

İtalyan Boya Fiyatları

İtalyan Boya Fiyatları

İtalyan Boya Fiyatları Ne Kadardır?

İtalyan boya fiyatları ürünün marka ve modeline göre değişiklik gösteriyor. Aynı zamanda boya türü ve içerik de fiyatlarda belirleyici oluyor. Aynı zamanda desen, renk seçenekleri ve boyanın gramajı da farklı fiyat uygulamalarının nedenleri arasında bulunuyor. Bu nedenle İtalyan boyası fiyatları hakkında bir karşılaştırma yapmak gerekiyor.

Mila Boya sizlere her zaman en kaliteli boya türlerini bütçe dostu olarak sunuyor. Boy yapacağınız yüzeyin ölçüsüne göre farklı boyutlarda ve gramajlarda İtalyan boya satın alabilirsiniz. Uzun süre dayanım özelliği bulunan İtalyan boyaları dekoratif yaşam alanları yaratmak için tercih edebilirsiniz. İstediğiniz ürünleri fiyat performans avantajı ile web sitemizden satın alabilirsiniz.

Profesyonel şekilde uyguladığınızda İtalyan boyalar çok uzun ömürlü ve dayanıklı bir boya türüdür. Öncelikle uygulama yapılacak alan ve ihtiyaçlara göre farklı ürün seçenekleri tercih edebilirsiniz. Bu durumda da İtalyan boya modelleri fiyatları arasında bir değerlendirme yapmanız gerekiyor. Kalitesi ve pratik uygulama özelliği ile yüksek müşteri memnuniyeti olan İtalyan boya modellerini web sitemizde bulabilirsiniz.

İtalyan Boyanın Avantajları Nelerdir?

Dekoratif İtalyan boya kalitesi ve bazı özellikleri ile çok tutulan bir ürün oluyor. Estetik dokuya sahip bu ürünler her zaman kendine has görüntü yaratmada ve dekorasyon sürecine tarz katmada çok etkili ürünler oluyor.

 Çok sık tercih edilen İtalyan boyanın avantajları şu şekildedir;

  • Bu boyalar su bazlı ürünlerdir ve %100 doğal malzemelerden üretilen ürünlerdir.
  •  Hem iç hem de dış mekanlarda uygulama fırsatı verir.
  • İtalyan boya desenleri konusunda sizlere sınırsız yaratıcılık vaat eder. Bu boyalar kendine has dokusu sayesinde kullanıldığı alanda estetik sağlar.
  • İç mekanlarda alanın ferah ve geniş görünüme kavuşmasında pay sahibi olur.
  • Toz tutma ve kirlenme gibi özellikleri yoktur. Bu nedenle her zaman temiz ve şık görünür.
  • Anti bakteriyel bir boya türüdür. Bu özelliği ile mikrop ve bakteri oluşumu söz konusu değildir.
  • Formülü kokusuzdur. Bu sayede uygulandığı alanda hiç kimseyi rahatsız etmez.
  • İtalyan boyaların uygulaması çok pratiktir ve uygulama sonrası çok hızlı şekilde sonuç alabilirsiniz.
  • Mantar, toz, bakteri ve küf gibi oluşumların ortaya çıkmasına engel olur.
  • Klasik duvar boyalarıyla kıyaslandığında katman sayısı daha fazla ve görünümü daha zariftir.
  • Bu boya ile 3D görüntüler dahi elde edebilirsiniz. Özel efekt yaratma süreci tamamen sizin yaratıcılığınız ve beklentilerinize kalmıştır.
  • Özel aydınlatmalarla duvar ve taban tasarımı sürecinde çok etkileyici bir görünüm ortaya çıkarır.
  • Suya ve korozyona karşı yüksek dayanım gösterir. Aynı zamanda zaman içinde küflenme yapmaz.
  • Bu boyayı kullanmayı bıraktığınızda çıkarmak çok kolaydır.
  • İtalyan boyası içinde toksik bir madde barındırmaz. Bu özelliği ile son derece sağlık ve çevre dostudur.
  • İçinde bir kimyasal yoktur ve uçucu zararlı maddeleri iç mekanlara yayma durumu olmaz.
  • Nefes alabilen yapıdadır ve uygulandığı ortamda hiçbir canlının hayatını tehdit etmez.

İtalyan Boyanın Dezavantajları Nelerdir?

İtalyan boyanın dekoratif uygulamalarda çok avantajlı olduğundan bahsettik. Ancak bu boyaların her türlü boya türü gibi bazı olumsuz özellikleri bulunmaktadır.  Genel olarak avantajları ağır bassa da İtalyan boyanın dezavantajları hakkında da bir bilgilendirme yapalım;

  • İtalyan boyalar diğer boya türlerine göre yüksek maliyetlidir. Özel içeriğe sahip olmaları ve dekoratif bir ürün olmaları fiyatlarını arttırmaktadır. Özellikle çok büyük alanlarda dekoratif uygulamalar yapılacaksa maliyet artacaktır.
  • Bu boyanın uygulama süreci uzmanlık gerektirebilir. Uzmanlık gerektiren bir efekt uygulanacaksa bu profesyonel ellerde yapılmalıdır. Aynı zamanda İtalyan boya ile efekt vermek isteyen uygulayıcı farklı boya teknikleri konusunda uzman olmalıdır.
  • İtalyan boya daha çok iç yüzeyler için uygundur. Dış yüzeyler için uygun modeller olsa da iç yüzeyde çeşitli efektler oluşturmada kullanılabilir.
  • Boyanın öncesinde hazırlık süreci ve sonrasında mutlaka koruyucu cila yapılması gerekir. Bu adımların olması boya için uğraştırıcı bir işlem olabilir.

Mila Boya tarafından satışa sunulan İtalyan boyaları hemen satın alabilir ve yaşam alanlarınızı eşsiz bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Milacolor İtalyan Boya Çeşitleri Nelerdir?

Milacolor çok farklı içeriklere sahip, her türlü ihtiyaca cevap veren İtalyan boya çeşitleri satışa sunuyor.

Sart modeli su bazlı ve akrilik komolimer esaslı bir boyadır. Bu ürün özel taneciklerden üretilir.  El aparatı ve çelik mala ile istediğiniz desenleri oluşturabilirsiniz. 

Yaşam alanlarında beton efekti oluşturmak istiyorsanız Betonup modelini satın alabilirsiniz. Esaslı spatula ve mala ile birlikte boya gerektirmeden dekoratif beton efekti oluşturmanızı sağlar.

İçinde kalın tanecikli özel reçineler yer alan ve mekanik pigmentler ile renk verilmiş olan Safir modeli ile fırça kullanarak birçok desen ortaya çıkarabilirsiniz. Bu model de tam silinebilirdir.

Özel reçine ve mekanik pigmentler kullanılarak renklendirilmiş olan Cosmo modelinde özel aparat kullanarak farklı desen ve dokular oluşturabilirsiniz. 

Dekoratif mermer desenli bir İtalyan boyası arıyorsanız Prestige modelini öneriyoruz. Bu boya macun kıvamındadır ve mala ya da spatula ile farklı doku ve yorum katabilirsiniz.

Özel katkı maddeleri ile farklı renkleri karıştırmadan bir arada tutan Prisma modelini de inceleyin. Bu ürün ile farklı renkler ve zengin efektleri tek bir fırçada ortaya çıkarabilirsiniz.

Cam efekti vermek istiyorsanız içinde cam parçacıkları ile Glaster tam size göre bir boya modelidir.  Hem iç hem de dış cephelerde mala ile sıva olarak kullanabileceğiniz bir üründür.

Son kat boyada özel bir efekt oluşturmak için Amber modelini tercih edebilirsiniz. Bu ürün ile doğal dolgu maddeleri kullanarak son katta özel  bir efekt oluşturabilirsiniz.

Farklı uygulama aparatları ile değişik doku ve desenler oluşturmak istiyorsanız ve parlak bir görünüm hedefliyorsanız Fames sedef katkılı formülüyle sizleri bekliyor.

Her türlü İtalyan boya modelleri için Milacolor ürünlerini inceleyebilirsiniz.

İtalyan Boya ile İlgili Püf Noktalar Nelerdir?

İtalyan boya uygulaması ile istediğiniz efekt ve deseni ortaya çıkarabilirsiniz.  Yeni baştan yaşam alanı yaratmak istiyorsanız mutlaka kusurları İtalyan boyası ile gizleyin. Üstelik birden fazla kat uygulayın ki istediğiniz efekt ortaya sorunsuz çıksın. Aynı zamanda görünümün uzun yıllar boyunca bozulmaması adına koruma cilasını ince bir tabaka olarak atmayı da unutmayın.

Ürünlerimizle ilgili fiyat teklifi almak istermisiniz ?